Akıllı saatlerden sonra şimdi de sıra giyilebilir yapay zeka asistanında!
Son yıllarda akıllı telefonlar dünyayla etkileşim şeklimizi büyük oranda değiştirdi. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir çok ürün piyasaya sürüldü. Son geliştirilen teknolojik ürünlerden biri ise giyilebilir cihazlar.
Son yıllarda akıllı telefonlar dünyayla etkileşim şeklimizi büyük oranda değiştirdi. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir çok ürün piyasaya sürüldü. Son geliştirilen teknolojik ürünlerden biri ise giyilebilir cihazlar.
Akıllı saatler sayesinde telefonumuza bakmadan bir çok işlemi gerçekleştirme artık çok kolay. Yeni geliştirilen giyilebilir cihazlar, akıllı saatlerin yükselişine aynı şekilde ortak olacak gibi gözüküyor.
GİYİLEBİLİR YAPAY ZEKA ASİSTANI
Humane adlı bir girişim, akıllı telefona veya ekrana ihtiyaç duymadan giyilebilir bir yapay zeka asistanlığı hizmeti sunmayı hedefliyor. Cihaz, sesli komutlara ve jest desteğine aynı şekilde sesli olarak yanıt verebiliyor. Cihaz buna ek olarak bir projektöre sahip. Bu projektör sayesinde okumakta zorlandığınız bir içeriği elinizde veya başka bir yüzeyde görüntüleyebileceksiniz.
Cihazın çalışma sistemine dair detaylı bir bilgi ne yazık ki bulunmamakta. Firma teknik konularla alakalı detaylı bir açıklama yapmadı. Hatta cihazın adının ne olduğu bile yetkililer tarafından paylaşılmadı.
Humane adlı firmayı ciddiye almak için birden fazla neden var. Öncelikli olarak firma tasarım ve mühendislik ekibinden birkaç eski çalışanın bir araya gelmesi ile kuruldu. İkincisi, şirket şimdiden yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar topladı. Ve üçüncüsü, Humane şimdiden erken bir prototip sergiliyor.
HUMANE ÖZELLİKLERİ
Imran Chaudhri şirketin kurucu ortaklarında biri. Yatırımcı Perşembe günü TED konuşması sırasında bir demo yayınladı. Yayımlanan demo ile birlikte cihazı neye benzediği ve cihazla neler yapılabileceğine dair bilgiler öğrenilmiş oldu. Chaudri aygıtı, üst kısmı ceketinin göğüs cebinden dışarı çıkacak şekilde giydi ve bir tür Star Trek iletişim rozetini konumlandırdığınız noktaya yerleştirdi. Cihaz tıpkı bir iletişim rozetine benziyor ve dokunduğunuzda cihazla konuşmanız mümkün.
-Cihaz size e-posta ve metin mesajlarının, takvim davetlerinin ve diğer kişisel bilgilerin bir özetini sunabiliyor.
-Yapay zeka tarafından oluşturulan bir ses kullanarak konuşmanızı gerçek zamanlı olarak -başka bir dile çevirebiliyorsunuz.
-Sorduğunuz sorulara cevap alabiliyorsunuz (Alexa, Siri veya Google Assistant gibi)
-Küçük bir projektör yardımıyla arayanın kimliğini veya diğer bilgileri elinizde görüntüleye biliyorsunuz.
İnteraktif bir ortam sunan cihaza, demoda Chaudhri cihazın önünde bir şeker çubuğu tutuyor ve cihaza "bunu yiyebilir miyim" diye soruyor, bu noktada sesli asistan "kakao yağı içeriyor" yanıtını veriyor. Ayrıca cihaz tamamen bağımsız kullanım alanına imkan sağlıyor ve herhangi bir akıllı telefon eşleştirmesine gerek kalmıyor.
Teknoloji severlerin ilgisini oldukça çeken bu ürünün, ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.