Alışveriş çılgınları dikkat! Giyim sektörüne yüzde 30 zam geliyor
Yaz aylarına giriş yaparken eksiklerini kapatmak isteyen vatandaşlara giyim sektörüne bir zam duyurusu daha geldi.
Yükselen enflasyon nedeniyle son yıllarda etiketlerde sürekli olarak yukarı ivmeli fiyat artışları gözlemlenirken özellikle de kıyafet sektörüne gelen zam alışveriş severleri üzmüştü. Bu kış kıyafet reyonlarında bir mont 600-1000 TL arasında satışa çıkarken kalabalık aileler kışlık alışverişte zorluğa girmişti.
Yaz aylarına giriş yaparken eksiklerini kapatmak isteyen vatandaşlara giyim sektörüne bir zam duyurusu daha geldi. LCW'nin Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yapılan son dakika açıklaması dikkat çekerken giyim sektörüne yüzde 30 zam uygulaması yapılacağı belirtildi.
GİYİM SEKTÖRÜNE ZAM DUYURUSU!
LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yerli tedarik oranlarının yüzde 80 seviyelerinden yüzde 70 seviyelere kadar gerilediğini ve kur baskısının devam etmesi durumunda bunun yüzde 60'lara kadar düşebileceğini belirten Vahap Küçük giyim sektörüne gelecek zammı beraberinde duyurdu.
LCW Başkanı Vahap Küçük, "Enflasyon ile döviz artışı aynı oranda gitmediği takdirde rekabet etme şansını kaybediyorsun. Üretim gücü, hükümetlerin alacağı politikaya bağlı" dedi.
''DOLAR 23-25 SEVİYESİNDE OLMALIYDI''
Yerli tedarik oranının yüzde 70 olduğunu, yurt dışının ise yüzde 30'larda olduğunu ve bu durumun böyle devam etmesi durumunda da tedarik oranının yüzde 60'lara kadar düşmesine neden olabileceğini belirten Küçük dolar kurunun bugün olması gerektiği rakamın 23 ile 25 lira arasında olduğunu dile getirdi.
Kışlık sezon kıyafetlerinin üretimine başlandığına dikkat çeken Küçük bu ürünlerde fiyat artışının enflasyon altında kaldığını belirtirken yüzde 20-30 seviyelerinde bir zam uygulamasının yapılacağını belirtti. Küçük açıklamasında iplikte korumacılığı doğru bulmadığını belirtirken "İplikte korumacılığı doğru bulmuyorum. Türkiye ağırlıklı olarak konfeksiyonda güçlü olan ve istihdam sağlayan bir ülke. O nedenle ipliğe gelen vergi konfeksiyon ve dolayısıyla ihracatın önünde bir zafiyete sebep oluyor. Türkiye iplikte kendi ihtiyacını karşılayamıyor. İpliğe gelen her vergi konfeksiyoncunun fiyat tutturma konusunda bir bariyer" ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.