Devlet tarafından maddi durumu olmayan ailelere yönelik olarak verilen Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazandı. Temmuz ayı ödemelerinin geçtiğimiz günlerde yapıldı. şimdi ise vatandaşlar, Ağustos ayı Aile Destek parasının ne zaman yatırılacağını merakla bekliyor.
Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ailelere sağlanan yardımların bu sene de süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ailelere sunduğu önemli destekleri yinelemiş oldu.
AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIYOR?
Henüz Ağustos ayı ödeme tarihiyle ilgili net bir açıklama yapılmamış olsa da, geçmiş dönemlerde yapılan ödemelerin genellikle ayın 15'inden sonra hesaplara aktarıldığı biliniyor.
KİM NE KADAR ALIYOR?
Aile Destek Programı ödemeleri, ailelerin hane başına düşen aylık gelir durumuna göre belirleniyor. Buna göre, aylık geliri 450 TL ve altında olan aileler 1.250 TL, 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altında olan aileler 1.100 TL, 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altında olan aileler 950 TL ve 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az gelire sahip aileler ise 850 TL destek alacak.
Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Başvuran kişinin;
Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.