İlkadım Belediyesi, personeline yönelik başlattığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Seminerini tamamladı.
İlkadım Belediyesi kurum içi hizmet seminerlerine bir yenisi daha ekledi. Belediye’de hizmet veren erkek personellerin katılım sağladığı seminerde şiddete maruz kalanların ve tanıklarının başvurabileceği yerler ve uygulamalar hakkında bilgiler verildi.
Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlkadım Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede” konulu eğitim semineri belediye Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşti.
Sadece erkek personelin katılım sağladığı seminer öncesi Sosyal Çalışmacı Gamze Kanber,” Şuana kadar bir çok eğitim kurumunda farkındalık kazandırmak adına çeşitli seminerler verdik.Bu gün burada sizlere “Türkiye’de 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme ve Farkındalık” konulu seminer öncesi "Kadına El Kalkmaz" adın altında sinevizyon eşliğinde farklı görsellerle hazırlanan slayt sunumuyla bilgiler aktaracağız” dedi.
“Şiddet mağdurlarının başvurabileceği hatlar ve KADES’i anlattı”
Akabinde söz alan konuşmacı Fatma Zehra Şahin, katılımcılara şiddetin tanımı ve türleri, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki olumsuz etkileri, şiddetle mücadelede önleyici ve koruyucu tedbir kararları ile 6284 sayılı kanun, şiddet mağdurlarının başvurabileceği kurumlardan; 112 Acil çağrı, KADES (Kadın acil destek uygulaması) 157 YİMER (Yabancı iletişim merkezi) kolluk birimleri( Polis, Jandarma),Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, 183 (Sosyal destek hattı),ŞÖNİM (Şiddet önleme ve izlenme merkezleri),sağlık kuruluşları, adli kurumlar(cumhuriyet başsavcılığı, aile hekimleri), Valilikler, Kaymakamlıklar, Kadın dayanışma merkezleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi.
“Şiddettin her türlüsüne karşıyız”
Bugüne kadar kadına yönelik şiddet konusunda çok farklı eylem ve etkinliklerin yapıldığına dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, “Son yıllarda bildiğim kadarıyla şiddet konusunda erkekleri bilinçlendirmeye yönelik bir seminer ilk kez belediyemiz de yapılıyor. Bu konuda biz de destek verdik. Şiddete karşı her koldan mücadele etmek durumundayız. Zaten İlkadım Belediyesi olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda çok önemli çalışmalarımız var.Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde her 10 kadından 4’ü şiddete maruz kalmaktadır. Şüphesiz ki kadına yönelik şiddet yalnızca kadına değil aynı zamanda topluma zarar vermektedir. Ülkemizde insan haklarının, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için kadına yönelik ayrımcılığın şiddetin durdurulması gerekmektedir” dedi.