Türkiye'de seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni yatırımlar ve lojistik adına da atılımlar atılmaya başlanıyor. BM Kuru Limanlar Anlaşması'da TBMM Dışişleri Komisyonu tarafından onaylandı.
Anlaşma doğrultusunda da denize kıyısı olmayan 19 merkez kuru da limana dönüştürüleceği ifade edildi. Ülke genelinde de kuru liman listesinde de yer alacak şehirler belli oldu.
TBMM Dışişleri Komisyonu son toplantısında da BM'nin Uluslararası Kuru Limanlar Sözleşmesi kabul etti. Bu doğrultuda da Türkiye'de 19 yerde kuru liman kurulabileceği ifade edildi. Sözleşmenin de bayram sonrası TBMM Genel Kurulu'nda ele alınıp hayata geçirileceği söylenildi.
TÜRKİYE OYUN KURUCU OLACAK
Ülke genelinde kuru limanlar, kapasitesi yetersiz hale gelen limanların yükünü alacak.
Buna göre de artık Avrupa ile Asya Pasifik ve Çin arasında ki ticarette de Türkiye merkez haline gelecek.
Türkiye'deki kuru limanlarda boşaltım, depolama işlemleri yapacak. Türkiye enerjiden sonra lojistiğin de merkezi haline gelecek.
ÇİN'DEN AVRUPA'YA
Serim, "Lojistik merkezlerimizin kuru liman statüsüyle sınıflandırılması, önümüzdeki dönemde etkinliklerini artıracak. Çin üzerinden ülkemize gelecek yük trenlerinin transit geçişlerinin yanı sıra yük boşaltma alanları olarak da buralar kullanılabilecek" dedi.
Uluslararası Kuru Liman Anlaşması'nda, Türkiye'den kuru liman listesinde yer alan limanlar, Samsun-Gelemen, Kayseri- Boğazköprü, Balıkesir- Gökköy, İstanbul-Halkalı, Denizli-Kaklık, Konya-Kayacık, Mardin, Sivas, Uşak, Yeşilbayır İstanbul, Ankara- Kazan, Bilecik- Bozüyük, Habur, Hasanbey-Eskişehir, Kars, Köseköy- İzmit, Palandöken- Erzurum, Türkoğlu-Kahramanmaraş, Yenice- Mersin olarak sıralanıyor.
Haber1965.com