Dedenizden ya da farklı aile büyüklerinizden adınıza miras kalmış olabileceğini biliyor muydunuz? Milyonlarca kişi kendisine kalan mirası bilmeden yaşayıp giderken bunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Adınıza kalan mirasları öğrenmenizin yolu açıklandı. Detaylar milyonlarca kişi tarafından merak edildi.
Kanunî istisnalar dışında, tapu sicilinde hak sahibi olan kişiler istemde bulunabilmektedir. Tescilden önce hak sahibi olmuş kişiler de hakkın tescili için gerekli belgeleri ibraz ederek istemde bulunabilir ve adınıza kalmış mirası Tapu Müdürlüğüne başvurmanız halinde bu mirasın taşınmaz olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
ADINIZA TAPU KALMIŞ OLABİLİR!
Bu süreçte adına miras kalan kişinin bir dava sürecine girmesi gerekmektedir. Yıllar önce dedenizden sizlere kalmış olan bir mirasın peşine düşmek için izlemeniz gereken birkaç yol bulunmaktadır. Taşınmaz kişilerin hak kayıplarının önlenmesi için, kadastro çalışmaları sırasında; ilgilisi bulundukları taşınmazlarla ilgili ellerindeki tüm bilgi ve belgeleri (eski tapu kaydı, vergi kaydı, veraset belgesi, harici senet vs.) kadastro müdürlüğüne veya kadastro teknisyenliğine teslim etmeleri gerekmektedir.
Bu süreçte bazı işlemler gerçekleşir. Bu işlemler sınırlandırma, ölçü ve tespit işlemleri sırasında hazır bulunmaları, yapılacak söz konusu işlemleri yakından takip ederek, varsa itirazlarını, kadastro çalışmalarının devamı süresince (ölçülmedik yer kalmadığına dair bitim tutanağı düzenleninceye kadar) kadastro müdürlüğüne veya kadastro teknisyenliğine yapmaları şeklinde gerçekleşmektedir.
HEMEN ÖĞRENİN!
3402 sayılı Kanunun 22.maddesinin birinci fıkrasına göre “Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastrosu veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bu gibi yerler ikinci bir defa kadastroya tabi tutulmuşsa, ikinci kadastro bütün sonuçlarıyla hükümsüz sayılır….” hükmetmektedir.