Ankara'nın o mahalleleri için duyuruldu! Yabancılar artık bu mahallelerde oturamayacak
İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, Ankara'daki 138 mahalle yabancı uyrukluların ikametine kapatıldı. İşte o mahalleler...
İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, Ankara'da toplamda 138 mahalle, yabancı uyrukluların ikametine kapatıldı. Bu önlemle yabancıların bu mahallelerde ikamet etmesine geçici bir süreliğine izin verilmeyecek. Yabancı uyrukluların yoğun olarak yaşadığı ve konakladığı bu mahallelerde alınan bu karar, ülke genelindeki göç ve nüfus dağılımını düzenlemek amacıyla alındı. Yasak kararıyla ilgili detaylar ve uygulama süreci yakından takip ediliyor.
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, Ankara'da yabancı uyrukluların ikamet izinlerine yönelik önemli bir karar aldı. Toplam 138 mahallede uygulanacak olan bu karar ile yabancı uyrukluların bu mahallelere yerleşmesine geçici bir süreliğine izin verilmeyecek. Özellikle Mamak ve Altındağ ilçelerinde bu yasak daha sıkı bir şekilde uygulanacak ve bu ilçelerde tamamen yabancı uyrukluların yerleşmesine engel olunacak. Temmuz 2022'de yayımlanan ve güncellenen listeye göre belirlenen bu mahallelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak alınan bu karar, ülke genelindeki göç ve nüfus dağılımını düzenleme amacını taşıyor. Gelecekteki uygulamalarla ilgili detaylar ve bu kararın etkileri yakından izleniyor.
Ankara'da yabancı uyrukluların oturmasının yasaklandığı mahalleler netleşti. İçişleri Bakanlığı'nın Göç İdaresi Başkanlığı aracılığıyla aldığı karar, başkentin 138 mahallesinde yabancı uyrukluların geçici süreliğine ikamet etmesine izin verilmeyeceğini ilan etti. Bu yasak, yabancı uyrukluların yoğunlukta olduğu mahallelerde özellikle Mamak ve Altındağ ilçelerinde hayata geçirilecek. Altındağ ilçesinde bulunan 54 mahalleye, Mamak ilçesindeki 68 mahalleye yabancı uyrukluların yerleşmesine izin verilmeyecek. Bu mahallelerdeki ikamet yasağı, nüfus dengesini ve güvenliği dengelemek amacıyla alınmış bir tedbir olarak değerlendiriliyor.
İlgili mahallelerin dışında, Beypazarı, Çankaya, Keçiören, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde de belirli mahallelerde yabancı uyrukluların oturmasına kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamaların, bölgesel nüfus ve güvenlik dengelerini korumak adına alındığı belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı'nın bu yöndeki kararı, ülke genelinde yabancı uyrukluların ikamet ettiği bölgelerdeki dengeleri ve güvenliği dengelemeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili güncellemeler ve gelişmeler yakından takip edilmekte.
İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde yabancı yoğunluğu dikkate alarak belirli illerde bulunan 781 mahallenin, yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydı, uluslararası koruma kaydı, ikamet izni ve geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği işlemlerine kapatıldığını duyurdu. 1 Temmuz 2022 itibariyle kapatılan mahalle sayısının 1169'a çıkarıldığı belirtildi ve ilgili mahallelerin detayları kamuoyuna duyuruldu.
Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ekim itibariyle Ankara'da başlayacak olan Mobil Göç Noktası uygulamasını duyurmuştu. Bu uygulama kapsamında kimlik kontrolünün futbol müsabakaları da dahil olmak üzere her yerde yapılacağı ve düzensiz göçmenlerin yakalanması için 38 araç ve 20 mobil göç noktasının hazır hale getirildiği ifade edildi. Mobil Göç Noktaları'nda yabancılarla iletişim sağlayacak tercüman ve göç uzmanlarının görev yapacağı belirtilirken, bu merkezlerde Göç-Net sistemi ve biyometrik yani parmak izi okutma sisteminin bulunduğu vurgulandı. Bu önlemlerin, turizm ülkesi Türkiye'de düzensiz göçü kontrol altına almak adına alındığı ifade edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.