Diş fırçalarken herkesin yaptığı ama kimsenin bilmediği o hata ortaya çıktı!

Diş fırçalarken herkesin yaptığı ama kimsenin bilmediği o hata ortaya çıktı!

Dış fırçalarken bir çok kişinin farkında olmadan yaptığı bir hata var. Peki, o hata nedir? İşte o hata...

Diş temizliği ağız sağlığımız için oldukça önemlidir. Herkes beyaz ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak ister. Bu nedenle düş temizliğini aksatmamak oldukça önemlidir.

Dişlerde meydana gelecek çürümenin ve üzerlerinde oluşan tartarların önüne geçmek için rutin bir şekilde fırçalama yapmak gerekir. Ayrıca diş üzerinde bulunan ve oldukça hassas bir yapı olan diş minesine zarar veren yiyeceklerden de uzak durmakta fayda var.

Hastaların ağız ve diş sağlığına zarar verecek bir çok uygulama yapıldığını gördüğünü söyleyen Dr. Patel, diş macununu ıslatmanın bu hatalardan biri olduğunu ifade etti.
Dr.Patel "Bunu yaparsanız, macunu sulandırırsınız. Diş macunu zaten doğru miktarda neme sahiptir. Islaksa, daha hızlı köpürmesine ve daha çabuk tükürmenize neden olur." dedi.

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA YÖNTEMİ NEDİR?
Doğru diş fırçalama yöntemine ilişkin konuya dair Dr. Patel şunlara dikkat çekti: "İnsanlar genellikle fırçalarını yumruklarıyla tutarlar. Dişlerini fırçalamış gibi hissetmemelisin. Kıllar dişe çarpıyorsa, iyi bir iş çıkarmıyor demektir. Kıllar dişlere karşı düz olmalı ve yumuşak bir dokunuşa sahip olmalısınız."

Diş aralarını temizlerken neden ip yerine diş arası fırçalarını tercih ettiğini açıklayan uzaman isim "Dişlerin arasını temizleyen kıllar, diş fırçasının plaklarımızı temizlemek için ulaşamadığı köşelere ve zor bölgelere ulaşabilir. Bu, onları diş ipinden daha etkili kılıyor ve iyi bir uyum sağlamak için birçok şekil ve boyutta geliyorlar." şeklinde konuştu.

DİŞLERİMİZİ FIRÇALAMA SEANSINI ATLAYABİLİR MİYİZ?
Gün içerisinde bazı durumlarda dişlerimizi fırçalama rutinimizin dışına çıkabiliriz. Eğer böyle bir durum içinde kalırsa atlamamız gereken kısmın sabah uyandığımız ilk vakitler olduğunu belirten Dr Patel, "Akşam fırçasını kaçırmayın.

Uyurken ağzınızdaki tükürük azalır, bu nedenle gün içinde yediğiniz yiyecekler dişlerinizde kalır ve gece boyunca iltihaplanarak daha büyük sorunlara neden olur." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.