‘GETİR ATIĞINI AL HARÇLIĞINI’ PROJESİ İLKADIM’DA
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım’da atık oluşumunu en aza indirmeyi hedeflediği “Getir Atığını Al Harçlığını” projesiyle geri dönüşebilen atıkları hayata tekrar kazandırıyor. Ambalaj atıklarının,...
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım’da atık oluşumunu en aza indirmeyi hedeflediği “Getir Atığını Al Harçlığını” projesiyle geri dönüşebilen atıkları hayata tekrar kazandırıyor. Ambalaj atıklarının, cam atıklarının, atık pillerin, mahallelerden toplanması için özel olarak hazırlanan “Mobil Atık Aracı” (ATOM) aynı gün içeresinde 2 farklı mahallede vatandaşların ayrıştırdığı atıkları, çöpe atmadan geri dönüşüme kazandıracak.
İlkadım Belediyesi, Toplumu atık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen geri dönüşebilen atıkların doğaya bırakılmadan dönüştürülmesiyle milli ekonomiye de katkı sağlayacak “Mobil Atık Aracı” ATOM ile hayata geçirmek isteyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Geri dönüşebilen atıklar dünya genelinde önemli olduğu kadar ülkemiz içinde önemlidir. İlkadım ilçemizde günlük yaklaşık 300 ton çöp çıkmakta. Bu atıkların içerisinde geri dönüşebilen atıklar önemli bir yer tutmaktadır. Ambalaj atıklarının çöpe gitmesi ekonomik bir kaybın yanı sıra büyük bir israf.
“Getir Atığını Al Harçlığını” projemizin ilk adımı olarak bastırmış olduğumuz afiş ve bilgilendirme el broşürlerini tüm semt pazarlarında, ortak kullanım alanları ve sitelerimizde dağıttık. 25 Temmuz Pazartesi günü ilk olarak hizmete Doğum Evi, Kıran Semt pazarından başlayacak olan mobil atık aracı ilçe sınırları içerisindeki kurulan semt pazar yerlerine konumlanarak vatandaşlarımızın biriktirmiş oldukları atıklar, görevliler tarafından tartılacak ve nakit bedel karşılığı vatandaşlarımıza teslim edilecek. Bir yandan milli ekonomiye katkı sağlarken bir yandan halkımızı da yerinde kaynağında ayrıştırmaya teşvik ederek market ve pazar alışverişlerine katkı sağlamak istiyoruz. Aynı gün içerisinde sabah 08:00 ile 12:00 saatler arası bir semt pazarında 13:00 ile 17:00 saatlerinde ise başka bir semt pazar alanında beklemek kaydıyla 2 mahallemize konuk olacak atık aracımız ambalaj atık, cam atık, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyaları geri dönüşüm ve geri kazanım faaliyetlerinin doğru bir akış ile sürdürülmesine katkı sağlayacak” dedi.
127,4 ton atık işlendi
Atık geri kazanım tesislerinde 127,4 ton atık işlendiğini bunların 47.6 milyon tonunun metal, plastik, kağıt vb. atıklardan geri kazanıldığını vurgu yapan Başkan Demirtaş,” Çevremizin ve milli servetimizin korunmasında, özellikle ekonomimize katkı olacağını düşündüğümüz bu çalışmaya ambalaj atıklarını biriktirip değerlendirirseniz ilçemize en güzel hizmeti yapmış olurken aynı zamanda aile bütçemize de katkıda bulunabileceğini unutmamanızı sevgili hemşehrilerimden rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.