HAK-İŞ Başkanı Arslan: 'Temmuz ayı enflasyonu, aldığımız zammı aldı götürdü'

HAK-İŞ Başkanı Arslan: 'Temmuz ayı enflasyonu, aldığımız zammı aldı götürdü'

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, belirlenen asgari ücret ve enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hizmet-İş Sendikası'nın düzenlediği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının açılışında konuşan Hizmet-İş Sendikası Başkanı Arslan, KKTC'nin Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Arslan, Türkiye'nin güvenliği ve deniz yetki alanlarının korunmasının KKTC'nin üzerinden geçtiğini belirtti. Ada'da Türkiye'nin varlığını sorgulayanların emperyalizmin aracısı olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye'nin KKTC'deki varlığının sürekliliğini vurguladı. Arslan, HAK-İŞ olarak Kıbrıs davasına her zaman sahip çıktıklarını belirterek, KKTC'yi ve bağlı sendikaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

"Türkiye'nin En Büyüğü Olduğu İlan Edildi"

HAK-İŞ Başkanı Arslan tarafından yapılan açıklamada; "Yeni dönemdeki ilk hedefimiz, 2023'ün ocak ayındaki sendika üye sayıları istatistiklerini lehimize dönüştürmek oldu. Bütün teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü büyük başarı hikayesine imza attılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının son açıkladığı sendika üye sayısı istatistiklerinde Hizmet-İş Sendikası'nın açık ara Türkiye'nin en büyüğü olduğu ilan edildi. Sendikamız 276 bin üyeye ulaştı.

Bu elbette ki büyük bir başarı ama iş kolumuzda 400 bin civarında sendikasız işçi var. Yetkili olduğumuz yerlerde, sendikaya üye olmayıp dayanışma aidatı ödeyen 38 bin işçi var. Bunun için hedefimizi daha da büyütmemiz lazım. İş kolundaki bütün sendikasız işçileri sendikamıza dahil etme mücadelemize hız kesmeden devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Arslan, sendikal hareketin sürekli ilerlemesi gerektiğini vurgulayarak, Hizmet-İş Sendikası'nın büyümesiyle HAK-İŞ'in de büyüyeceğini belirtti. Hedeflerinin HAK-İŞ'i Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sendikası yapmak olduğunu söyledi.

Çalışma Başlatıldı

Kamu Çerçeve Protokolü'nün belediyelerde uygulanmamasının sorun olduğunu ifade eden Arslan, "Bunun için biz Kamu Çerçeve Protokolü'ne, 6772 sayılı Kanunla belediye şirketlerine 52 günlük ilave tediyenin verilebilmesi için yasal düzenlemenin yapılmasını içeren ilave madde koyduk. İnşallah yeni dönemde bunun hayata geçirilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Arslan, enflasyonun ücretlilerin milli gelirden aldığı payı azalttığını ve emekçiler arasında ücret kıyaslamalarının yapılmaması gerektiğini ifade etti. Çalışanların daha iyi koşullarda çalışması ve ücret alması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.