Kredi çekeceklere kötü haber! Tüm başvurular resmen  reddedilecek

Kredi çekeceklere kötü haber! Tüm başvurular resmen reddedilecek

Merkez Bankası'nın ve hükümetin aldığı yeni kararlar nedeniyle kredi çekmenin yolu resmen kapandı.

Ekonomiye ciddi oranda yön veren Merkez Bankası, seçici kredi ve sıkılaştırma adımları dahilinde çeşitli önlemler aldı. Kredi kartı gecikme faiz oranını yüzde 2,13 olarak belirledi ve kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına (KMH) uygulanan aylık faiz oranını da yüzde 2,89'a yükseltti. Ancak ihtiyaç kredilerinde herhangi bir değişiklik yapılmayarak yüzde 3 sınırı korunmaya devam edecek.

Bu kararlar, ekonomist Hayri Kozanoğlu tarafından değerlendirildi. Kozanoğlu, mevcut ekonomik koşulların sorunlara neden olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde enflasyon ile faizler arasındaki makasın açılacağını öngördü. Döviz kurundaki dalgalanmalar ve enflasyondaki yükseliş, ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği yönünde uyarılarda bulundu.

AYNI ÜRÜN DAHA PAHALIYA DENK GELECEK!

Kredi çekenlerin durumunu da ele alan Kozanoğlu, özellikle kredi yükü altında zorlanan vatandaşlar için geleceğin iç açıcı olmayacağını belirtti. Emeklilerin maaş zamlarının enflasyonun gerisinde kaldığına ve özel sektör çalışanlarının gelirlerinin de paralel olarak artmadığına vurgu yaptı. Reel anlamda gelir düşüşlerinin yaşanmasıyla birlikte insanların dolaylı vergiler nedeniyle aynı mallara daha pahalıya ulaşacaklarına işaret etti.

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisiyle alışveriş yapanların da maliyetlerinin artacağına dikkat çeken Kozanoğlu, bu durumun ekonomide talep düşüşüne ve ekonomik büyümenin yavaşlamasına neden olabileceğine söyledi.

İşsizlik arttıkça emeğiyle geçinenlerin pazarlık gücünün azalacağını özellikle özel sektör çalışanlarının bu durumdan olumsuz etkileneceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum