Raporlu, reçeteli ilaç kullananlar dikkat! Bakan Koca yeni kararı açıkladı
Artık reçeteler ve rapor basımı gibi küçük formaliteler için hastaneye gitmek yok.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemindeki yeni gelişmeleri anlattı. Koca, randevuyla hastaneye giden vatandaşların yaklaşık yüzde 22'sinin hastanede reçete veya rapor aldığını söyledi.
Bakan Koca’nın sağlık sistemindeki değişiklikler hakkında yaptığı değerlendirmedlerde 'Telemedicine’ yaklaşımını bu amaçla hastaneye giden kişileri zorlamayan bir çözüm olarak nitelendirdi. Bakan Koca, 'Telemedicine’ sistemini şöyle aktardı:
“Hastaların yüzde 22'si reçete almak için hastaneye gidiyor. Bu ihtiyaçları teletıp hizmetleriyle çözmeyi düşünüyoruz. Bu, hastaneye gitmeden önce ihtiyaçlarınızın karşılandığından emin olmak için reçeteler, raporlar vb. oluşturmanıza olanak tanır. "
TELEMEDİCİNE NEDİR?
Telesağlık, sağlıkla ilgili hizmet ve bilgilerin elektronik alanda bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığı ile birlikte ağıtılmasıdır. Bu, uzun mesafeli hasta-klinik iletişimini, bakımı, danışmanlığı, hatırlatmaları, eğitimi, müdahaleleri, izlemeyi ve uzaktan kaydetmeyi sağlar.
İlaç raporu kime yöneliktir?
Kronik hastalıkları olan kişilerin düzenli olarak ilaç kullanması gerekebilir. Kolesterol, tansiyon, şeker hastalığı (diyabet) gibi sürekli ilaç kullanılmasını gerektiren durumlar için doktorunuz sürekli ilaç raporu oluşturabilir.
Farmasötik raporlar uzmanlar tarafından uygulanan ilaçlarda geçerlidir. Kronik hastalığı olan bireylere geçici madde kullanım raporu düzenlenmektedir. Hastalar, raporlama döneminde aldıkları ilaçları birinci basamak hekimlerine reçete ettirebilir.
Güncel raporunuzu elektronik beyanname ile T.C.'ye gönderebilirsiniz. Göndermek. Kimlik ve şifrenizle sisteme giriş yaparak ilaç raporlarınıza ulaşabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.