"Sokak hayvanlarını unutmayalım"

"Sokak hayvanlarını unutmayalım"

Tekkeköy Belediyesi tarafından yürütülen geri dönüşüm çalışmalarının ardından ilçede ilk defa uygulanan proje kapsamında geri dönüşüm materyalleri sahipsiz sokak hayvanlarına yemek ve suya dönüşüyor.

Tekkeköy Belediyesinin ilçede geri dönüşüme yönelik çalışmaları ve okullarda yürütmüş olduğu eğitimlerinin tamamlamasının ardından ilçede ilk defa uygulanan bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Tekkeköy Belediyesi ekipleri ilçede belirlenen noktalara geri dönüşüm materyalleri ile çalışan enerjisini güneşten alan cep telefonu şarj istasyonları ile sokak hayvanları için mamamatikler yerleştirdi. İlçenin farklı alanlarına yerleştirilen sokak hayvanları su ve mama sağlayan makineler pet şişe, cam şişe ve metal gibi geri dönüştürülebilen atıkların hazneye atılması ile kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Her şey çöp değildir

Tekkeköy’de adından söz ettiren ilklerin hayat bulduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Geri dönüşümün önemini öğrencilerimizden başlayarak eğitimler ve görsel çalışmalarla tüm ilçemize anlattık. Her malzemenin çöp olmadığının ve tükettiğimiz bazı malzemelerin ve ambalaj atıklarının tekrar kullanılabileceği konusunda yürüttüğümüz çalışmalardan çok olumlu sonuçlar aldık. Bugün ilçemizde bir ilke daha imza attık. Hayata geçirdiğimiz proje ile pet şişe, cam şişe ve metal gibi geri dönüştürülebilecek atıklar sahipsiz sokak hayvanlarımıza yemek ve suya dönüşüyor. Geri dönüşüme yönelik çalışmalarımız kapsamında ilçemizin farklı noktalarına geri dönüşüm materyalleri ile çalışan cep telefonu şarj istasyonları ile sokak hayvanları için mamamatikler yerleştirdik. Tekkeköy’ümüzün farklı alanlarına yerleştirmiş olduğumuz sokak hayvanlarına su ve yemek sağlayan makineler pet şişe, cam şişe ve metal gibi geri dönüştürülebilen atıkların hazneye atılması ile kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyor. Yine ilçemizin belirli noktalarına yerleştirmiş olduğumuz cep telefonu şarj makineleri pet şişe, cam şişe ve metal gibi geri dönüştürülebilen atıkların hazneye atılması ile cep telefonlarını şarj edecek. Bu çalışmalarımız ile geri dönüşüme teşvik sağlamış oluyoruz. Yine ilçemizde bir farkındalık yaratarak vatandaşlarımıza ve gelecek nesillere geri dönüşümü aşılamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanlarını unutmayalım

Kimsesiz sokak hayvanlarının yaşamdan soyutlanamayacağını belirten Başkan Togar, “Kimsesiz sokak hayvanları ile ilgili daha önceki yıllarda da farklı projeler yürüttük. Özellikle kış aylarında sokak hayvanlarına ve doğada yaban hayatı yaşayan hayvanlara yiyecek malzemeler bıraktık. İnsanlarla aynı ortamda yaşayan sokak hayvanları hayatlarını sürdürebilmeleri için yemek ve su gibi birincil gereksinimlere ihtiyaç duyarlar. Bizlerde bu sokak hayvanlarına elimizden geldiğince sahip çıkmalı ve onlara yardımcı olmalıyız. Sahipsiz sokak hayvanlarının da yaşama hakkı olduğu hiçbir zaman unutulmamalıyız. Bu uygulamamız sayesinde hem geri dönüşüme atılan malzemeler geri dönüşüm tesislerinde tekrar kullanılır hale getirilecek hem de sokak hayvanlarının su ve yemek ihtiyacı karşılanmış olacak. Vatandaşlarımıza duyarlılığından ve projemize sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.