Telefonu şarja takıp uyuyanlar aman dikkat! Uzman açıkladı bunu sakın yapmayın
Uzmanlar bu alışkanlıktan uzaklaşmak gerektiğini ve telefonların doğru, zamanlı şarj edilmesi gerektiği noktasında bilgilendirme yaptı.
Özellikle de gece saatlerinde telefonumuzu yanı başımızda şarj ederek uyumak en bilindik alışkanlıklardan birisi haline gelmişti. Alarm kurmak, telefon oynayarak uykuya dalmak ve sabah yine telefonu şarjı dolu bir şekilde yanında bulmak isteyen vatandaşlar telefonlarını şarja takarak uykuya dalarken uzman isimden konuyla ilgili açıklama geldi.
Teknik servis uzmanı Süleyman Araz tarafından konuyla ilgili yapılan dikkat çekici açıklamalar ve uyarılar gündeme gelirken telefonunu yanında şarja takarak uyuyan vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Uzmanlar bu alışkanlıktan uzaklaşmak gerektiğini ve telefonların doğru, zamanlı şarj edilmesi gerektiği noktasında bilgilendirme yaptı.
TELEFONU ŞARJA TAKIP UYUYANLAR DİKKAT!
Günümüzde akıllı telefon kullanımı yediden yetmişe yayılırken Karabük’te yaşanan bir telefon patlaması olayı oldukça dikkat çekti. Özellikle de geceleri yastık altına sıkıştırılarak uyunan telefonların yol açabileceği tehlikeler gündeme getirilirken uzman isimler bu noktada dikkat çeken uyarılarda bulundu. Kullandıkça elektrik akımını depolayan telefon bataryalarının büyümesi ve içindeki bataryanın yanlış kullanımının da tehlikeli durumlara yol açabileceği belirtildi.
Konuyla ilgili konuşan 16 yıllık teknik servis uzmanı olan Süleyman Araz akıllı telefonların geceleri şarjda bırakılmalarının ne denli büyük tehlikeler ve riskler oluşturabileceğine yer verilirken özellikle de bataryaların ısınması ya da darbe alması ile patlamaların meydana gelebileceği açıklandı.
PATLAMA MEYDANA GELEBİLİR!
Araz, telefonları ve tabletleri şarja takıp ardından bunlarla oynadığımızda cihazlarda batarya şişmesinin meydana geleceğini açıkladı. Ayrıca telefon bataryasının telefon kullanımı ömrünü kısalttığına yer verilirken Araz bataryanın şişip, patlatacak duruma geldiğinden bahseden Araz, özellikle son model cihazlarda bu sıkıntının çok olduğunu, batarya şişmesi olduktan sonra sadece bataryanın değiştirilmesinin yetmediğini, kimi zaman ekrana kimi zaman da telefonun kasasına zarar verdiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.